Omgeving

Overzicht van bezienswaardigheden in de omgeving van Laren.

Huis Verwolde

Verwolde kan bogen op een lange historie. Op ongeveer dezelfde plek als het huidige huis hebben voordien twee opeenvolgende middeleeuwse kastelen gestaan.

Het huidige Huis Verwolde werd gebouwd in 1776. Twee eeuwen lang woonde er de familie Van der Borch, voordat het in 1977 werd overgedragen aan Geldersche Kastelen. In het sfeervol ingerichte huis ziet u al haar oorspronkelijke functies terug. Hoogtepunten zijn de Chinese kamer, de eetkamer met gedekte tafel en de slaapvertrekken op de eerste verdieping.

Meer informatie

De Dikke Boom

De dikste zomereik van Nederland die staat in Laren, bij het majestueze Landgoed Verwolde. Via een wandeling kom je er vanzelf langs. Bezoek ook het landhuis op het landgoed. Het lijkt alsof de oorspronkelijke bewoners zo zijn weggelopen. Alle kamers zijn in ere hersteld. Huis Verwolde schenkt heerlijke koffie en thee en serveert in de tuin allerlei lekkers.

Meer informatie

Staringkoepel

De beroemde dichter A.C.W. Staring kwam er vooral om te genieten van de rust en de natuur. Dit 150 jaar oude theekoepeltje aan de Berkel is in 2004 prachtig gerenoveerd en in ere hersteld. Wandel vanuit Lochem langs de Berkel richting Almen en trek uzelf via een stevig touw met een voetveer naar de overkant en weer terug.

Meer informatie

Pieterpad

Op slechts 100 meter afstand van uw verblijf loopt het Pieterpad, een lange-afstands-wandelroute die voert van Pieterburen in Noord Groningen naar de St . Pietersberg in Zuid Limburg.

Meer informatie

 

 

 

 

Berkelzomp

De Berkelzomp vaart je in een oersterke replica van de oorspronkelijke boot uit 1900, netjes van de ene plek naar de andere plek. En zijn passagiers hoeven niets te doen. Alleen maar een uurtje ontspannen en over de rivier de Berkel staren.

Meer informatie